Τα Windows 7 (προηγουμένως γνωστά με τις κωδικές ονομασίες Blackcomb και Vienna) είναι ο διάδοχος των Windows Vista. Τα Windows 7 κυκλοφόρησαν στις 22 Οκτωβρίου 2009 και σε 32-bit και σε 64-bit εκδόσεις. Η Microsoft είχε διατηρήσει άκρα μυστικότητα για τα Windows 7, καθώς είχε δώσει έμφαση στην κυκλοφορία και στην ανάπτυξη των Windows Vista, δηλώνοντας ότι δεν θέλει να υποσχεθεί χαρακτηριστικά των Windows 7 που τελικά δεν θα
ενσωματωθούν, παρόλο που σε προηγούμενα λειτουργικά είχε αποκαλύψει κάποια χαρακτηριστικά πριν την κυκλοφορία τους. Ως αποτέλεσμα, γνωρίζουμε πολύ λίγα για τα Windows 7, αλλά δημόσιες ομιλίες και παρουσιάσεις από συνεργάτες της Microsoft έχουν δώσει εικόνα για τα χαρακτηριστικά τους. Μάλιστα, πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο από άτομα στα οποία δόθηκε η έκδοση M1 των Windows 7 έχουν δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Κατά τη διάρκεια της κεντρικής του ομιλίας στη διεθνή έκθεση Consumers Electronics Show 2009, στο Λ. Βέγκας, ο Steve Ballmer, Chief Executive Officer της Microsoft, ανακοίνωσε τη διάθεση της δοκιμαστικής (beta) έκδοσης του λειτουργικού συστήματος Windows 7, καθώς και τη διάθεση της νέας έκδοσης του Windows Live, της πλατφόρμας υπηρεσιών και εφαρμογών για την επικοινωνία στο διαδίκτυο. Κατά την άποψη της εταιρείας τα νέα Windows 7 και το Windows Live θα διευκολύνουν ακόμα περισσότερο την επικοινωνία, την κοινή χρήση αρχείων και τη διεκπεραίωση εργασιών. Η πρώτη δομή των Windows 7 ονομάστηκε «Milestone 1 (M1)», σύμφωνα με αναφορές στο TG Daily, και έχει αριθμό έκδοσης 6.1.6519.1. Δόθηκε σε συνεργάτες της Microsoft τον Ιανουάριο του 2008 σε εκδόσεις x86 και x64. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί από τη Microsoft, έχουν κυκλοφορήσει αναφορές και εικόνες από διάφορες πηγές. Τα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται είναι οι μικροεφαρμογές, που ενσωματώθηκαν στην Εξερεύνηση των Windows, μία μικροεφαρμογή για το Windows Media Center, η δυνατότητα καρφιτσώματος και ξεκαρφιτσώματος στοιχείων από το Μενού Έναρξη και τον Κάδο Ανακύκλωσης, βελτιωμένα χαρακτηριστικά πολυμέσων και ένα νέο πρόγραμμα προβολής εγγράφων XPS. Οι αναφορές επίσης δείχουν ότι ένα εργαλείο αποστολής πληηροφοριών στη Microsoft Windows 7 εμφανίζει κάποια άλλα χαρακτηριστικά: την ικανότητα αποθήκευσης ρυθμίσεων λογαριασμού του Windows Live στον Internet Explorer, νέες εκδόσεις της Αριθμομηχανής, της Ζωγραφικής και του WordPad, που χρησιμοποιούν το Windows Presentation Foundation. Επίσης, αναφέρεται ότι η διάρκεια εγκατάστασης του λειτουργικού συστήματος διαρκεί 10 λεπτά. Αλλαγές στο περιβάλλον εργασίας έγιναν στις τελευταίες δοκιμαστικές εκδόσεις των Windows 7, όπως η οθόνη εκκίνησης, θυμίζοντας τις προ-XP εκδόσεις των Windows.
Επόμενες εκδόσεις
H έκδοση Milestone 2 (M2) κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2008 και η έκδοση Milestone 3 (M3) κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2008 , ενώ η έκδοση για τους κατασκευαστές υπολογιστών (RTM) θα κυκλοφορίσει το δεύτερο μισό του 2009. Η πρώτη beta έκδοση των Windows 7 έγινε διαθέσιμη στο ευρύ κοινό στις 7 Ιανουαρίου 2009 ενώ η Release Candidate 1 αναμένεται τέλος Μαΐου του ίδιου έτους. Ο Μπιλ Γκέιτς τον Απρίλιο του 2008 σχολίασε σε μια συνέντευξη τύπου ότι μια νέα έκδοση θα έρθει «του χρόνου ή κάπου εκεί». Σύμφωνα με πρόσθετο σχόλιο της Microsoft, ο Γκέιτς αναφερόταν μόνο σε εκδόσεις alpha ή beta των Windows 7.
MinWin
Μία μικρή διαφοροποίηση του Windows kernel, γνωστή ως MinWin, βρίσκεται σε ανάπτυξη για χρήση με τα Windows 7. Με αυτό, γίνονται προσπάθειες για να χρησιμοποιείται λιγότερη μνήμη και χώρος στο σκληρό δίσκο. Το MinWin χρησιμοποιεί περίπου 25 MB στο σκληρό δίσκο και 40 MB μνήμης. Δεν χρησιμοποιεί γραφικό περιβάλλον χρήσης, αλλά μια γραμμή εντολών πλήρους οθόνης. Περιλαμβάνει υποσυστήματα και συστήματα δικτύου I/O. Το MinWin παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 13 Οκτωβρίου του 2007 από τον Eric Traut. Το σύστημα παρουσίασης περιελάμβανε μια εικόνα του λειτουργικού συστήματος, που είχε δημιουργηθεί από 100 αρχεία, στα οποία λειτουργούσε ένας server HTTP.
Το όνομα MinWin είχε αρχικά χρησιμοποιηθεί ως ονομασία για τον πυρήνα του server του Windows Server 2008. Όμως, αυτά τα δύο διαφέρουν πολύ.
Μέθοδοι εισαγωγής δεδομένων
Στις 11 Δεκεμβρίου του 2007, ο Hilton Locke, που εργαζόταν στην ομάδα του Tablet PC της Microsoft, ανέφερε ότι τα Windows 7 θα φέρουν νέα χαρακτηριστικά αφής. Αναφέρει: «Εάν είχατε εντυπωσιαστεί από τα «χαρακτηριστικά αφής» του iPhone, θα μείνετε άναυδοι με το τι θα συμβεί στα Windows 7. Ελπίζουμε να πείσουμε περισσότερες OEM ότι η Τεχνολογία Αφής των Windows θα ανεβάσει τις πωλήσεις τους. Άλλες μέθοδοι εισαγωγής δεδομένων, που θα υποστηρίζει το λειτουργικό σύστημα, όπως είπε και ο Μπιλ Γκέιτς, είναι η αναγώριση ομιλίας και η οπτική αναγνώριση χαρακτήρων. Αντιμονοπωλιακός έλεγχος
Η ανάπτυξη των Windows 7 έχει ήδη προσελκύσει αντιμονοπωλιακούς ρυθμιστές, οι οποίοι επιβλέπουν τις ενέργειες της Microsoft βάσει της αρχής του Θέματος μονοπωλίου της Microsoft από τις Ηνωμένες Πολιτείες του 2001. Σύμφωνα με αναφορές, μια τριμελής επιτροπή άρχισε να αξιολογεί τα νέα Windows τον Φεβρουάριο του 2008. Ο Michael Gartenberg, ένας αναλυτής της JupiterResearch υπέβαλε το ερώτημα «η πρόκληση (της Microsoft) για τα Windows 7 θα είναι πώς θα συνεχίσουν να προσθέτουν χαρακτηριστικά που θα θέλουν οι καταναλωτές και δεν θα παραβιάζουν τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες;»
Μπορείτε να κάνετε λήψη των Windows 7 και να τα χρησιμοποιήσετε δοκιμαστικά δωρεάν για τις 15 πρώτες μέρες. Από εκεί και πέρα τα Windows 7 κλειδώνουν και πρέπει να τα ενεργοποιήσετε με την χρήση Serial Number το οποίο το προμηθεύεστε με την αγορά τους από την Microsoft. Για την λήψη τους θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε τον μTorrent.

Seven Home Premium Seven Professional Seven Ultimate Edition

5 σχόλια:

 1. Τhіs iѕ νery fаѕcinating, You
  arе an overly skіlled blοgger.
  I've joined your feed and sit up for in quest of more of your great post. Also, I have shared your site in my social networks
  Here is my webpage ... technology

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Thank you for the good writeup. It in fact was а amusement
  acсοunt it. Look advanced to faг adԁeԁ agrеeable fгom you!
  Bу the way, how could we communicate?
  Look into my site ; Stethoskop

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Fiгѕt off I would like to say terrifіc blog!
  I had a quick question that I'd like to ask if you do not mind. I was curious to find out how you center yourself and clear your thoughts prior to writing. I've had a hard
  time сlearing mу mіnd in getting my thoughtѕ out there.

  I do taκe pleasure in writing but іt just ѕeems like the first 10 to 15 minutes
  are waѕted just trying to figure out hоw tо begin.
  Any гecommenԁations or tіρs? Cheers!
  Feel free to visit my webpage - Read many new articles about Stethoscopes and related things

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. I every time useԁ tо reаԁ aгticle in news pаpers but now as I am a usеr of net thus frоm nοω I am using net foг сontеnt, thаnκs to web.
  Feel free to surf my web blog :: Stethoskop

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Dеar Blog Oωnег, we haѵe feω big eгrors with оuг сomputer.
  We installed the Regіѕtгyboοsteг prоgramm, but wе dοn't know how to install this. Maybe you may aid me? I set the link of the software we use in the field set on this site. Thank you very much! Best regards, Jamilla
  Feel free to visit my site :: pс boostеr

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μπερδεμένος; Γράψε ελεύθερα αυτό που θέλεις, εδώ κανένας δεν πρόκειται να σε παρεξηγήσει! Θα σε βοηθήσουμε!

1. Σε περίπτωση που δεν θες να δίνεις στοιχεία σου στο internet χρησιμοποίησε ψευδώνυμο ή την ανωνυμία σου ;)
2. Τα Greeklish επιτρέπονται...δες τα ως μέσω εξέλιξης!
3. Καλό θα ήταν να μην γράφεις ολόκληρες προτάσεις με κεφαλαία... είναι σαν να φωνάζεις.
4. Δεν σε αναγκάζει κανείς, αλλά άμα θες προσπάθησε να βοηθήσεις στις απορείς άλλων με ένα reply :) έτσι στο μέλλων θα βοηθήσει και εσένα κάποιος.