Τα Windows 8 είναι η νέα μορφή των Windows της Microsoft και βρίσκονται ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο. Θα κυκλοφορήσουν στην αγορά μέσα στο 2012, όπως ανακοίνωσε η Microsoft. Τα Windows 8 θα είναι πολύ διαφορετικά
από τις προηγούμενες εκδόσεις των Windows. Χαρακτηριστική είναι η οθόνη έναρξης (startscreen), η οποία αποτελείται από πλακίδια και όχι από εικονίδια και διαθέτει εκτός από τα βασικά προγράμματα του υπολογιστή παιχνίδια και άλλες εφαρμογές, όπως ο καιρός. Η εφαρμογή desktop είναι πλέον υποβιβασμένη. Τα νέα Windows απαιτούν μνήμη 1GB για συστήματα 32bit και μνήμη 2GB για 64bit, σκληρό δίσκο 16 GB για συστήματα 32bit, 20GB για 64bit. Τα Windows 8 δε θα απαιτήσουν αναβάθμιση σε hardware. Θα απαιτούν επεξεργαστή 1ghz, κάτι όμως που δεν ισχύει για netbooks και tablets, αφού εκεί η ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας είναι μεγάλη. Τα νέα Windows ανοίγουν μέσα σε δύο (2) δευτερόλεπτα (βέβαια αυτό δεν ισχύει για υπερφορτωμένα συστήματα). Ανάλυση κάτω των 1024x768 δεν υποστηρίζεται από το metro style τους.

Leave a Reply


Μπερδεμένος; Γράψε ελεύθερα αυτό που θέλεις, εδώ κανένας δεν πρόκειται να σε παρεξηγήσει! Θα σε βοηθήσουμε!

1. Σε περίπτωση που δεν θες να δίνεις στοιχεία σου στο internet χρησιμοποίησε ψευδώνυμο ή την ανωνυμία σου ;)
2. Τα Greeklish επιτρέπονται...δες τα ως μέσω εξέλιξης!
3. Καλό θα ήταν να μην γράφεις ολόκληρες προτάσεις με κεφαλαία... είναι σαν να φωνάζεις.
4. Δεν σε αναγκάζει κανείς, αλλά άμα θες προσπάθησε να βοηθήσεις στις απορείς άλλων με ένα reply :) έτσι στο μέλλων θα βοηθήσει και εσένα κάποιος.