Το Gimp είναι ένας δωρεάν επεξεργαστής εικόνας που προσφέρει μια εναλλακτική λύση από το Photoshop. Οι επεξεργαστές εικόνας σήμερα είναι πάρα πολλοί , και οποιοσδήποτε θέλει να ξεχωρίσει χρειάζεται να προσφέρει κάτι πολύ καλό. Το GIMP (ή αλλιώς GNU Image Manipulation Program) είναι ένας από τους πιο ισχυρούς επεξεργαστές εικόνας διαθέσιμους, και συχνά περιγράφεται ως ο δωρεάν αντίζηλος του Photoshop.
Είναι ένα πολυχρηστικό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από βασικό πρόγραμμα σχεδίασης έως και επεξεργαστής ψηφιακών φωτογραφιών σε επαγγελματικό επίπεδο. Ανεξαρτήτως του ότι είναι δωρεάν, το να δουλέψει κανείς με το GIMP δεν σημαίνει πως κάνει συμβιβασμούς στις δυνατότητες. Επίπεδα, μάσκες, κανάλια, φίλτρα και ειδικά εφέ, σε συνδυασμό με την συνήθη γκάμα εργαλείων σχεδίασης, είναι όλα παρόντα για να κάνουν την επεξεργασία εικόνας όσο πιο εύκολη γίνεται.
Πανίσχυρα εργαλεία όπως η λειτουργία διόρθωσης που επιτρέπει την διόρθωση του φαινομένου barrel distortion στην προοπτική απεικόνιση, συνήθως απαντώνται σε ακριβά πακέτα, αλλά συμπεριλαμβάνονται και στο GIMP για οποιονδήποτε θέλει να το δοκιμάσει. Ανεξαρτήτως εάν είστε ερασιτέχνης ψηφιακός φωτογράφος, ή ένας επαγγελματίας γραφίστας, το GIMP μπορεί να βοηθήσει.
Οποιοσδήποτε έχει δοκιμάσει το πρόγραμμα στο παρελθόν θα χαρεί να μάθει πως το GIMP πλέον εγκαθίσταται σε έναν κατάλογο - χωρίς πλέον την ανάγκη να εγκαταστήσετε επιπλέον βιβλιοθήκες. Το περιβάλλον ίσως σας πάρει λίγη ώρα να το συνηθίσετε, με τα πολλά παράθυρά του παρά του να έχει ένα, αλλά μετά από αυτή την μικρή περίοδο εκμάθησης, θα σας φανεί πρακτικό.
Για να το κατεβάσετε κάντε κλικ στο κουμπάκι από κάτω.


Αυτή η ανάρτηση έχει αναδημοσιευτεί από το φιλικό blog KASTANIA TRIKALON το οποίο σας προτείνω και να το επισκεφτείτε.

1 σχόλιο:

  1. If somebody needs professional view about blogging then i recommend him or her to pay a visit
    the blog, stick to the pleasant job.
    Review my site : http://www.stilltruth.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μπερδεμένος; Γράψε ελεύθερα αυτό που θέλεις, εδώ κανένας δεν πρόκειται να σε παρεξηγήσει! Θα σε βοηθήσουμε!

1. Σε περίπτωση που δεν θες να δίνεις στοιχεία σου στο internet χρησιμοποίησε ψευδώνυμο ή την ανωνυμία σου ;)
2. Τα Greeklish επιτρέπονται...δες τα ως μέσω εξέλιξης!
3. Καλό θα ήταν να μην γράφεις ολόκληρες προτάσεις με κεφαλαία... είναι σαν να φωνάζεις.
4. Δεν σε αναγκάζει κανείς, αλλά άμα θες προσπάθησε να βοηθήσεις στις απορείς άλλων με ένα reply :) έτσι στο μέλλων θα βοηθήσει και εσένα κάποιος.